المقادير:
كيلو باذنجانكيلو لحمة مفرومة
ملعقة صغيرة قرفة
ملعقة كبيرة سمنة
كوب عصير ليمون
بصلة صغيرة مفرومة
2 كوب ميه
ملح وفلفل
الطريقة :
1-قطعي الباذنجان بالطول إلى نصفين وشيلي جزء من قلب الباذنجان علشان تعملي مكان للحشو، وبعد كده انقعيه في طبق مليان بالميه والملح لمدة دقائق.2- اقلي الباذنجان في الزيت، لغاية ما لونه يبقى بني .
3- البصل في السمنة على النار، وبعد كده ضيفي عليه اللحمة المفرومة، وقلّبيهم مع بعض لغاية ما تبدأ تنزّل الميه اللي فيها، وتبّليها بشوية ملح وفلفل وقرفة، وسيبيها لغاية ما تتعصّج.
4- هاتي الباذنجان المقلي، واحشيه باللحمة المفرومة المعصّجة.
5- رصّي الباذنجان في صينية، وضيفي عليه عصير الليمون والميه، ودخّليه الفرن لمدة 10 دقائق، وبعد كده طلّعي الصينية من الفرن ورصّي الباذنجان في طبق التقديم وزيّنيه بالبقدونس الأخضر..
0 التعليقات:
إرسال تعليق