الباذنجان المحشي

المقادير:

كيلو باذنجان
كيلو لحمة مفرومة
ملعقة صغيرة قرفة
ملعقة كبيرة سمنة
 كوب عصير ليمون
بصلة صغيرة مفرومة
2 كوب ميه
ملح وفلفل

الطريقة :

1-قطعي الباذنجان  بالطول إلى نصفين وشيلي جزء من قلب الباذنجان علشان تعملي مكان للحشو، وبعد كده انقعيه في طبق مليان بالميه والملح لمدة دقائق.

2- اقلي الباذنجان في الزيت، لغاية ما لونه يبقى بني .

3-  البصل في السمنة على النار، وبعد كده ضيفي عليه اللحمة المفرومة، وقلّبيهم مع بعض لغاية ما تبدأ تنزّل الميه اللي فيها، وتبّليها بشوية ملح وفلفل وقرفة، وسيبيها لغاية ما تتعصّج.

4- هاتي الباذنجان المقلي، واحشيه باللحمة المفرومة المعصّجة.

5- رصّي الباذنجان في صينية، وضيفي عليه عصير الليمون والميه، ودخّليه الفرن لمدة 10 دقائق، وبعد كده طلّعي الصينية من الفرن ورصّي الباذنجان في طبق التقديم وزيّنيه بالبقدونس الأخضر..
مشاركة هذا الفيديو :

0 التعليقات:

إرسال تعليق

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
copyright © 2013. Ahla Atba9 - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger